Tapaukset

Teemu

Rajatapauksen fyysinen rämäpää Teemu on Rajatapauksen oma yhdistelmä Clark Kentiä ja Indiana Jonesia: päivisin hillitty luonnontieteiden lehtori, iltaisin energiamittarit tapissa viilettävä improsupermies. Teemu kisaili Ilkan kanssa Improliigassa vielä vuosikymmenen alussa, mutta kohtalo toi heidät lopulta samaan ryhmään. ”Heikki ja Martti” eli Teemun ja Ilkan alter egot nähdäänkin usein Rajatapauksen lavalla. Vapaa-ajallaan Teemu harrastaa pelaamista sekä konsoleilla että pöydän äärellä papereiden ja kynän kera.

Karo

Helposti riemastuva ja innostuja Karo on kotoisin Mikkelistä. Lienee myös kotipaikkakunnasta johtuvaa, että Karo onkin niin taitava loppusointujen kanssa – niitä hän keksii niin nopeasti, että muut Tapaukset jäävät auttamatta kakkoseksi. Rajatapauksen vakiokuski Karo rakastaa autolla ajamista ja on siinäkin poikkeuksellisen taitava: omien sanojensa mukaan hän parkkeeraa autonsa taskuun useimmiten ensimmäisellä yrityksellä. Muu ryhmä tietää, että tämä ei ole totta: Karo parkkeeraa suoraan taskuun, aina ekalla.

Sami

Rajatapauksen päätuottaja ja nestori Sami aloitti teatterin vasta 29-vuotiaana, jonka jälkeen ymmärsi haluavansa tehdä sitä aina. Rajatapaus on Samille myös ympäristö, jossa pääsee toteuttamaan mitä eriskummallisimpia taitojaan varmasti enemmän kuin koskaan missään muualla normaalien ihmisten maailmassa: anglofiili eli englannin kieltä, murteita ja aksentteja rakastava ”se Kerubin baarimikko”-Sami ihastuttaa ja yllättää keikoilla esimerkiksi tulkitsemalla Shakespearen tuotantoa täydellisellä Cockney-aksentilla tai vaikkapa Kargyraa-kurkkulaulutekniikalla.

Ville

Tapahtuma-alan sekatyömies Ville on Rajatapauksen perustajajäsen yhdessä Iiron ja Samin kanssa sekä ansiokkaasti palvellut tuottaja, joka polkaisi tuotantokoneiston alunperin käyntiin. Hän näyttää Kekkoselta ja kertoi toimittajallekin taannoin olevansa Tapauksista se, joka ”ei ole hauska”. Ville on mies, jolle soitetaan kun Rajatapaus tarvitsee juontajaa, "sen yhden tyypin" yhteystietoja, kun äänipiuha ei toimi tai kun tarvitaan takuuvarmaa hallinto-osaamista. Rajatapauksen kauneimmat kalapuikot -kisan ikuinen voittaja ja ainoa kisaaja.

Tuomas

Nivalan Nuorisoseuran lahja Joensuulle, ”Nivalan Hauki” ja röntgenhoitaja Tuomas on tuonut Rajatapaukseen sen tarvitseman pohojanmaalasen realismin ja suoran puheen. Tuomaksen veitsenterävät analyysit harjoituksissa ovat Tapausten keskuudessa erittäin tuttuja ja ne usein avaavat solmuja silloin, kun uusi harjoiteltava peli ei ihan vielä tunnu toimivan. Tunnetaan myös nimillä Ryge, Uute-Maukka, Tuomas-serkku, Kapteeni Kotivalo ja Muuma. Tuomas osallistui vuonna 2019 Rockfestari Naamoilla Dildoralli 3000 -kisaan ja sijottui ykköseksi.

Ilkka

Rajatapauksen Tampereen vahvistus Ilkka viehättyi improsta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista jo ensimmäisinä Joensuun vuosinaan, kun hän perusti oman Improbatur-joukkueensa silloiseen Improliigaan. Sittemmin Rajatapauksessa Ilkka on ottanut omaksi taiteenalaksi myötähäpeän aiheuttamisen ja levottomat jutut, vaikka alkuperäisen ajatuksen mukaan Ilkan piti kuorotaustansa myötä tuoda erityisesti lauluvoimaa lavalle. Toisin kuitenkin kävi. Ilkka vaihtoi vakioroolinsa lavalta pääkaupunkiseudun agentiksi, joka levittää Rajatapauksen ilosanomaa ympäri Etelä-Suomea - tulevaisuudessa myös radioaaltojen kautta! Aikuiselämän parhaimmiksi jutuiksi Ilkka listaa suklaamurojen liikasyönnin ja alastomana kotona olemisen.

Iiro

Nälkämaan kupeesta Kajaanista Joensuuhun saapunut teatterikonkari Iiro on tullut joensuulaisille hyvin tutuksi näyttelijänä ja juontajana. Rajatapauksen keikoilla Iiron tyypillinen habitus on yhdistelmä kainuulaista pessimismiä, yhteiskuntatieteiden maisteria ja loppukaneettien mestarillista hallintaa. Vapaa-ajallaan Iiro nauttii yhteiskunnallisten aiheiden jatkuvasta jauhamisesta, konsolipeleistä ja Aku Ankka -lehdistä.

”Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.”

Ella

Rajatapauksen visuaalinen suunnittelija, puvustaja ja lavastaja. Kaikki, mitä Rajatapauksesta näkyy ulospäin, on lähes aina täysin Ellan käsialaa ja kädenjälkeä. Koulutukseltaan Ella on taidekasvattaja, jonka tapaa milloin kuvataidekoululta, milloin museolta. Ella suhtautuu äärimmäisen intohimoisesti naamiaisiin ja pukujuhliin, mikä on myös inspiroinut häntä luomaan Rajatapaukselle toinen toistaan hienompia teemoja keikoille. Puujalkavitsien kruunamaton kuningatar.

Sara

Sara liittyi Rajatapaukseen oltuaan ensin tuuraajana Rajatapauksen ensimmäisellä joulukeikalla, jonka jälkeen Rajatapaukset kosivat Saraa liittymään vakituiseksi jäseneksi. Sara suostui, ja niin ryhmä kasvoi jännittävällä yhdistelmällä Lappeenrantaa, stadilaisuutta ja henkistä ranskalaisuutta. Sarasta mainittavaa on, että hän on melkein aloittanut saksofonin ja poikkihuilun soiton. Hänen elämäntehtävänsä on oppia jonain päivänä spagaatti, jota hän on harjoitellut ja tulee harjoittelemaan omien sanojensa mukaan ikuisesti.

Tiia

Rajatapauksen kovaakin kovempi muusikko ja Joensuun oma tyttö Tiia on Rajatapauksen esiintyjistä se, joka heiluttaa hulmuvia hiuksiaan ja nutturaansa minkä naurultaan ehtii loihtiessaan koskettimiltaan tunnelmat ja efektit aivan mihin tahansa tilanteeseen. Tiian taiturimainen koskettimien käsittely on jokaikiselle Tapaukselle improssa kuin improssa se luotettava kivijalka, johon voi tukeutua milloin vain – siitä huolimatta, että Tiia ei omien sanojensa mukaan itse ymmärrä kuin 70% improista. Tiian lempinoppapeli on Yatzy.